Hoogste punt bereikt in de bouw van het Upcyclecentrum

Foto: Upcyclecentrum Almere

Tijdens het vieren van het hoogste punt in de bouw van het Upcyclecentrum in Almere Haven op woensdagmiddag 19 juli werd in plaats van het hijsen van een bouwvlag gekozen voor het hijsen van een oude fiets. Deze fiets staat symbool voor de nieuwe benadering van het inzamelen en hergebruiken van ons afval; oude fietsen worden gedemonteerd op het Upcyclecentrum en alle materialen zoveel als mogelijk hergebruikt in andere producten.

Het Upcyclecentrum wordt een uniek en modern inzamelpunt waar inwoners uit Almere Haven hun afval op een overzichtelijke manier heen kunnen brengen. Afval wordt op het perron gesorteerd ingezameld. Maar we gaan nog een stap verder. Het afval dat zich daarvoor leent, wordt gereed gemaakt voor hergebruik. Dat doen we in enkele werkruimtes onder het sorteerperron. Daar vindt waar mogelijk demontages plaats van herbruikbare producenten.

Oktober open voor gebruik

We werken hard om het nieuwe Upcyclecentrum in oktober te openen voor gebruik. Tot die tijd kunnen inwoners voor het aanbieden van afval terecht op de reclycingperrons in Poort en Buiten en de pop-up-perrons in Haven.