Grote verkeershinder op A2 en A6

Foto: dick pronk

Rijkswaterstaat werkt van vrijdagavond 9 juni 22.00 uur tot maandagochtend 12 juni voor de ochtendspits aan zowel de A2 als de A6. Op de A6 richting Almere zijn hierdoor een beperkt aantal rijstroken beschikbaar tussen de Hollandse Brug en knooppunt Gooimeer. Op de A2 is de parallelbaan richting Utrecht dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een langere reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie te volgen.

Overzicht van de werkzaamheden en hinder:

A2 bij knooppunt Holendrecht
Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot maandag 12 juni 05.00 uur werken we aan knooppunt Holendrecht. We sluiten een nieuwe verbindingsweg aan op de A2 voor verkeer uit Amsterdam naar de A9 Schiphol/Amstelveen. De parallelbaan van de A2 richting Utrecht is dicht.
– Verkeer vanuit Amsterdam kan niet richting de A9 Schiphol/Amstelveen.
– Verkeer vanuit Amsterdam kan niet richting de A9 Almere/Amsterdam Zuidoost (Gaasperdammerweg). De Gaasperdammerweg is open voor overig verkeer.
– Verkeer van de A9 Gaasperdammerweg kan niet naar de A2 richting Utrecht en Schiphol/Amstelveen.
– Verkeer van de A1 Amersfoort/Almere kan niet naar de A9 Gaasperdammerweg.

Het verkeer wordt omgeleid via de A10 en A1. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 15 minuten.

Nieuwe verkeerssituatie A2
Vanaf maandagochtend 12 juni is er op de A2 vanuit Amsterdam in de richting van Utrecht een nieuwe verkeerssituatie. In de nieuwe situatie gaan alleen de drie linker rijstroken richting Utrecht. Verkeer kan voortaan niet meer via de parallelbaan richting Utrecht. Voor de A9 richting Almere/Amsterdam Zuidoost en de A9 richting Schiphol/Amstelveen kiest het verkeer de twee rechter rijstroken. Weggebruikers moeten zo eerder een keuze maken voor de A9 richting Schiphol/Amstelveen. Een animatie hiervan staat op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

A6 tussen Hollandse Brug en knooppunt Gooimeer
Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot zondag 11 juni 12.00 uur vernieuwen we het asfalt op de A6 in de richting van Almere. De A6 heeft hierdoor tussen de Hollandse Brug en knooppunt Gooimeer zeer beperkte capaciteit. Een rijstrook ’s nachts en twee rijstroken overdag. De parallelbaan en de afritten richting Almere Poort (2) en het knooppunt Gooimeer zijn dicht.

– Verkeer komende vanuit Amsterdam/Hilversum wordt omgeleid via de A1 en de A27.- Verkeer met bestemming Almere Poort (2), Hogering/N702 of afrit Stedenwijk (3) kan doorrijden naar afrit Almere Haven (4) en vervolgens keren.

De omleiding staat met gele borden aangegeven. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten. Vanaf zondagmiddag 12.00 uur is de A6 in de richting van Almere weer volledig open voor verkeer. Bovendien geldt hier vanaf dan op de parallelbanen een nieuwe maximum snelheid van 100 in plaats van 80.

Verbeterde doorstroming
Komend weekend is het laatste weekend met ernstige verkeershinder op het traject tussen knooppunt Diemen (A1) en Almere Stedenwijk (A6). De werkzaamheden zijn dan zo goed als klaar. Zodra ook de wisselbaan tussen de Hogering van de A6 en knooppunt Diemen (A1) in oktober gereed is, kan het verkeer nog beter doorstromen op dit traject.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het traject A1 – A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden verlegden we de A1 en bouwden we het breedste aquaduct van Europa. De uitvoering van de andere projecten binnen het programma Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA) duurt nog tot 2024.