Veel geweld bij NS station Almere Buiten

Foto: OpenClipartVectors/cc-by-cc0

In korte tijd zijn er drie gewelddadige overvallen geweest bij het NS station Oostvaarders in Almere Buiten. Veel reizigers voelen zich niet langer meer veilig.

Het CDA stelde er vragen over in de gemeenteraad. De christen democraten hebben gesproken met personeel van NS en Connexxion. Daar kwam volgens het CDA uit dat de stations door hun inrichting en omgeving als onveilig worden ervaren.  Aan de gemeente is met klem gevraagd welke maatregelen er genomen kunnen worden. B en W zijn wettelijk verplicht om begin maart antwoord te geven.

Almere. nieuws.nl sprak begin deze week tien Almeerders aan die regelmatig bij het NS Station Oostvaarders komen. De resultaten waren ronduit schokkend. Acht van de tien waren vooral avonds bang als ze bij het station aankwamen. Overdag bleek dat gevoel positiever.

Een man van in de vijftig heeft begrip voor de NS. ,Het is gewoon moeilijk om hier de boel goed te beveiligen. Ze moeten binnenkort maar eens heel goed gaan nadenken hoe je dit kan oplossen. Goed dat mijn partij van Buma daar over begint.’  Zijn twee vrienden hebben minder geduld. ,Dat hadden ze al veel eerder moeten doen. De PVV heeft al veel eerder aan de bel getrokken. En het CDA is vooral in verkiezingstijd bezig met veiligheid. Dat kunstje hebben de kiezers wel door.’  Anneke Goudsmit ( 41) denkt een goede oplossing gevonden te hebben. ,Meer camera ‘s en zorgen dat je avonds met anderen kan reizen. Dat is nog gezellig ook. Het is wel triest dat het steeds erger wordt met overlast in Almere. Dat was vroeger toch echt anders.’