Floriade leent 1,1 miljoen euro extra

Toekomstige Floriade
Foto: Floriade B.V. (aangeleverd)

De Floriade B.V. heeft nog 1,1 miljoen euro extra nodig. Het geld wordt geleend van de Gemeente Almere. De totale lening voor 2020 bedraagt nu 8,2 miljoen euro. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad.

Extra financiering

“Het betalen van geld doen wij pas als de BV extra geld nodig heeft om uitgaven te doen”, aldus het college. “Voor het uitgeleende geld sluiten wij een leningovereenkomst. Op 3 november 2020 hebben wij besloten meer geld te gaan lenen aan de Floriade BV. Dit was nodig omdat de BV zijn liquiditeitsprognose heeft aangepast. Wij hebben daarmee ingestemd”.

Gemeenteraad

De gemeenteraad is volgens het college op de hoogte gesteld. Eerder stemde de gemeenteraad in met het voortzetten van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

‘Nu is besloten om door te gaan moet de BV extra geld uitgeven om de tentoonstelling mogelijk te maken’, zo schrijft het college in de brief.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Ruud en jose schreef:

Weer geld erbij. Hopelijk gaan de Almeerders qua belastingen flink bloeden. Zij stemden allemaal op partijen die koste wat kost de Floriade er door heen drukken .
Alleen.de PVV was en is tegen de Floriade maar Almeerders willen niet luisteren.
Zij zijn ook zo voor meer moskeeën voor nog meer AZC plaatsen en nog meer asielparasieten. Hopelijk krijgt u er heel veel last van.Wie niet horen wil die moet maar voelen.

Edward schreef:

waarom stemt de raad altijd zo makkelijk met alles in als het om de floriade gaat? aandelen misschien.?

Peter45 schreef:

Dit was wel te verwachten..

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.
Meer: Floriade