Flevo Campus opent broedplaats voor startende voedselondernemers

Nadia Zerouali, Marieke Eyskoot en Joris Lohman bij Flevo Campus Live in de Village
Foto: Coco Olakunle

Een plek waar voedselveranderaars elkaar kunnen vinden .Dat is de Village. Flevo Campus is de initiatiefnemer. De Village is te vinden op het Floriadeterrein in Almere.

Flevo Campus Live

Tijdens Flevo Campus Live werden de eerste contouren van de Village zichtbaar. Tientallen jonge ondernemers en andere enthousiastelingen dachten mee over de invulling van de Village. Naar verwachting trekken de eerste ‘bewoners’ vanaf maart 2021 in de werkruimtes.

Broedplaats

De Village is de gloednieuwe broedplaats. Het moet het thuis worden van voedselondernemers, startende bedrijven, studenten en andere voedselprofessionals. Zij kunnen gedurende een half jaar kosteloos gebruik maken van de faciliteiten van de Village, coaching en advies van ondernemers en meedoen aan speciaal voor hen ontwikkelde programma’s,

Ondernemers

“Je wordt echt onderdeel van een gemeenschap van veranderaars,” aldus Joris Lohman. Onder de nieuwe bewoners bevinden zich in elk geval het door hem opgerichte voedselonderwijsbureau Food Hub en ondernemers Iona Mulder (The Good Spice), Joren Kruit (Lupini) en Marrit Schakel (Kaascultuur). Zij ‘wonnen’ een plek in de Village na deelname aan de Flevo Campus Summer School.