Fietspad Burgerspad afgesloten

Foto: gemeente Almere

Vanaf deze week tot medio 2019 is het fietspad Burgerspad afgesloten. Om van de ene naar de andere kant van de snelweg te komen, kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de Havendreef. Ter plaatse wordt de omleiding via de Havendreef met gele borden aangegeven. Houdt rekening met circa vijf minuten extra reistijd op de fiets. Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit gebeurt in verschillende fasen.
Het Burgerspad wordt afgesloten tussen de Zenderstraat ten noorden van de A6 en het Farflerpad ten zuiden van de A6. De oude smalle doorgang onder de A6 wordt gesloopt. Er komt een bredere onderdoorgang bestaande uit een voetpad, fietspad en een sloot van 15 meter breed. De werkzaamheden worden uitgevoerd in verband met de verbreding van de A6.
Het Pedersenpad, dat langs de Kromme Wetering loopt, gaat eind oktober 2017 open. Dit is later dan gepland. Het Fongerspad, aan de overkant van de Kromme Wetering, gaat in plaats van drie weken maar één week dicht, van maandag 11 t/m vrijdag 15 september. Aannemer Parkway6 heeft de planning van de werkzaamheden aangepast zodat de Challenge Almere-Amsterdam (triatlon) gebruik kan maken van het Fongerspad. Fietsers en voetgangers kunnen in beide gevallen gebruik maken van de omleiding via het Sturmeypad. Ter plaatse wordt een omleidingsroute aangegeven.
Alle actuele sluitingen van fietspaden zijn te vinden op https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/…/actuele-infor…. Daar staat ook het kaartje van de situatie.