Extra steun voor voedselverstrekkende noodhulporganisaties

Foto: Pixabay

De gemeente Almere geeft een extra steuntje in de rug aan Almeerse voedselhulporganisaties. “Reden hiervoor is dat het vanwege corona nu niet goed mogelijk is om inzamelacties voor voedsel te organiseren in onze stad waardoor het assortiment minder gevarieerd wordt”, zo laat de gemeente weten.

Onmisbaar

“De voedselhulp is een onmisbare dienst en wij zijn alle organisaties en vrijwilligers dankbaar dat zij zich ook in deze tijd met ziel en zaligheid blijven inzetten”, aldus wethouder Froukje de Jonge. “Met deze donatie willen wij ook onze waardering uitspreken. Uiteraard blijven wij met hen in nauw contact voor het verder uitbouwen van de onderlinge samenwerking en het samen zorgen voor onze inwoners in nood.” De dertien organisaties mogen het bedrag naar eigen inzicht besteden, maar het moet wel direct ten goede komen aan de doelgroep.

Donatie

Door corona worden inwoners extra getroffen en kloppen zij vaker aan bij deze organisaties. Zo laat de gemeente weten. Om extra te ondersteunen doneert de gemeente éénmalig € 3.000,- per noodhulporganisatie die voedselhulp verleent en waar de gemeente mee in contact is.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Ruudenjose schreef:

Hahahaha extra steuntje hoeveel is het?
Het zal een schijntje zijn bij datgene wat onze regering weg geeft aan bijvoorbeeld Frankrijk. Dat rijke land krijgt 5.5 miljard van ons geld. Dat geld wordt daar besteedt aan vervroegde pensionering, aan salarisverhoging voor de Franse zorgmedewerkers. Onze zorgmedewerkers krijgen niets. Onze mensen moeten doorwerken tot 67.Vooral op de vvd blijven stemmen hoor!

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.