Donderdag 4 januari, veel overlast voor reizigers

Foto: almere omroep

Er is morgen weinig tot geen busvervoer in Almere en omgeving
Aanleiding is een conflict tussen de vervoerders en de vakbonden op gebied van de arbeidsvoorwaarden in de aanloop naar een nieuwe cao voor het busvervoer. De staking gaat definitief door. Dit betekent dat er op 4 januari ook in Almere geen of veel minder bussen zullen rijden. Dit geldt zowel voor het stadsvervoer (allGo), als voor het streekvervoer (de bussen naar Amsterdam, Blaricum, Amersfoort en Harderwijk). Reizigers moeten rekening houden met uitval van ritten op uitgebreide schaal en worden geadviseerd om alternatief vervoer te regelen.

Veel reizigers zijn absoluut niet blij met deze manier van actie voeren. Uit een onderzoek van een lokale radiozender blijkt dat er veel begrip is voor de financiele eisen van het personeel. Maar waarom mogen totaal onschuldige passagiers hier de dupe van worden. Een inwoner van Almere Buiten: ‘De hoge heren in Nederland hebben een auto met chauffeur. Nu moeten gewone mensen weer het slachtoffer worden. Ik moet morgen naar een uitvaart in Dronten, geen idee hoe ik er zonder busvervoer moet komen.’

Keolis zal zoveel mogelijk de reizigers informeren over de staking en zal vandaag rond het middaguur op www.allgobus.nl een nieuw bericht plaatsen. Daarnaast worden er vandaag op de informatiepanelen op de haltes berichten plaatsen over de staking.