Digitale bezoekersregeling voor bewoners betaald parkeer gebied

Foto: Gemeente Almere

Met de bezoekersregeling kunnen Almeerders die in een betaaldparkeergebied wonen hun bezoek tegen gereduceerd tarief laten parkeren. Bewoners van een blauwe zone kunnen hun bezoek met de regeling langer dan de toegestane parkeerduur in de eigen zone laten parkeren. Met de nu beschikbare BezoekersApp kunnen bewoners hun bezoek eenvoudig aan- en afmelden op hun mobiel, tablet of computer. Voorheen moest men hiervoor een papieren kaart invullen en in de auto van de bezoeker leggen.

Met de bezoekersregeling kunnen Almeerders die in een betaald parkeer gebied wonen hun bezoek tegen gereduceerd tarief laten parkeren. Bewoners van een blauwe zone kunnen hun bezoek met de regeling langer dan de toegestane parkeerduur in de eigen zone laten parkeren. Met de nu beschikbare BezoekersApp kunnen bewoners hun bezoek eenvoudig aan- en afmelden op hun mobiel, tablet of computer. Voorheen moest men hiervoor een papieren kaart invullen en in de auto van de bezoeker leggen.

Voordelen BezoekersApp
De BezoekersApp heeft verschillende voordelen ten opzichte van de papieren kaarten. Naast het zelf aan- en afmelden van bezoek, is het ook mogelijk om bezoek te machtigen dit zelf te doen. Verder zorgt de app voor continu zicht op het parkeertegoed dat op elk gewenst moment opgewaardeerd kan worden. Ook biedt de app inzage in lopende parkeeracties en de parkeerhistorie.

Nog een voordeel vergeleken met de papieren kaarten is dat het met de app mogelijk is om parkeeracties vooraf in te plannen en de parkeerduur flexibel aan te passen, waarbij na afloop van de parkeeractie het voor de gebruiker meest gunstige bezoekersparkeertarief wordt berekend.

Voor wie toch liever gebruik maakt van papieren bezoekerskaarten voor straatparkeren, blijven deze vooralsnog beschikbaar.

Meer informatie en aanvragen
Woont u in een betaaldparkeergebied of blauwe zone? Kijk dan op de pagina Parkeren Bewoner voor meer informatie. In het E-loket kunt u de BezoekersApp direct aanvragen.