D66 Almere vraagt aandacht voor Almeerse studentenvereniging

Foto: D66 Almere

D66 Almere heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over de nijpende situatie waarin de Almeerse studentenvereniging S.V.E.I.A. Endzjin zich bevindt. Door de coronacrisis blijven de studenten weg uit het sociëteitsgebouw, hierdoor vallen alle inkomsten weg en dreigt de huur niet meer betaald te kunnen worden.

Financieel zwaar

De studentenvereniging betaalt elke maand een huur van 1.800 euro. Dat wordt steeds lastiger vanwege de sluiting van de horeca. Door de coronamaatregelen krijgt de vereniging geen inkomsten meer uit de verkoop van drankjes. “We hebben geen omzet op dit moment en dat betekent dat we nog zes maanden vooruit kunnen, maar daarna wordt het een kritieke toestand”, vertelt Luuk Rietveld, preases van studentenvereniging [‘endzjin].

Almeerse studenten

“We werden getriggerd door de oproep die Endzjin deed op Facebook. Als fractie dachten we direct: hoe staat het er in deze corona-tijd eigenlijk voor met de Almeerse studenten? En dan met name hoe ze nu in verenigingsverband overleven. Dat was de aanleiding om in brede zin het college hierover te bevragen”, aldus Sven van der Burg, D66- raadslid met onderwijs in zijn portefeuille.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Ruud en jose schreef:

Wie heeft de studenten in grote problemen gebracht?Een keer raden,dat was demonen 66.Nu er op terugkomen?Zeker komen er verkiezingen aan?De vuile huichelaars!!