Crowdfundingactie opgezet om crematie moeder Kayleigh (18) te bekostigen

Foto: Noir/cc-by-cc0

Er wordt massaal gereageerd op de oproep om Kayleigh van Drumpt te hulp te schieten. Na het plotseling overlijden van haar moeder, zou de 18-jarige Kayleigh zelf voor de kosten moeten opdraaien. Een verzekering is er namelijk niet.

Moeder Kate Elderbroek was slechts 49 jaar, maar leed al jaren pijn door o.a. Fibromyalgie, een vorm van wekedelen reuma. Onlangs heeft ze zichzelf van het leven berooft.

Crowdfunding

Kate zal 11 juni gecremeerd worden. Kayleigh vraagt niet veel, maar wil wel een waardig afscheid van haar moeder kunnen nemen. Daarom is er een crowdfundingactie opgezet met het doel 3500 euro op te halen. Inmiddels is dat streefbedrag al ruim gepasseerd. Op het moment van schrijven hebben bijna 850 mensen gezamenlijk ruim 12.000 euro gedoneerd.

En dat is niet het enige. DCRN uitvaartzorg biedt aan de kist te doneren, en zo zijn er meer mensen die te hulp schieten. De een wil een bloemstuk schenken, de ander biedt aan as te verwerken in een juweeltje.

Kayleigh zelf laat op haar Facebookpagina weten verrast te zijn over alle hulp die ze ontvangen heeft. Ze is daar erg dankbaar voor.

Zie ook: