Burgemeester Weerwind sluit notariskantoor

Burgemeester Franc Weerwind
Foto: Eigen bron

Burgemeester Weerwind heeft in afstemming met politie en het Openbaar Ministerie besloten een notariskantoor in Almere voor de duur van zes maanden te sluiten. De burgemeester neemt het besluit nadat bekend is geworden dat er criminele activiteiten plaatsvinden.

Uniek

Het is voor het eerst in Nederland dat het bestuursrecht op een dergelijke wijze wordt ingezet in de strijd tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit.

Onderzoek

Na uitgebreid onderzoek heeft de politie zwaarwegende informatie dat dit notariskantoor criminelen faciliteert in hun activiteiten, dat er sprake is van een gevaar voor en een ernstige verstoring van de openbare orde.

Actie

In het Actieplan Veiligheid 2019-2022 is opgenomen dat de gemeente Almere de komende jaren extra investeert in het voorkomen en bestrijden van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. In de aanpak wordt nauw samengewerkt met onder andere politie en Openbaar Ministerie.

“Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw wijkagent (via politie.nl), gemeente, of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000”, zo laat de Gemeente Almere weten.