Buitenspeeldag in Literatuurwijk

Foto: AOS/ Friedlander

Op woensdag 13 juni wordt de jaarlijkse Buitenspeeldag georganiseerd. Tijdens deze dag is heel Nederland één grote speelplek! Natuurlijk mag Literatuurwijk niet ontbreken. Het belooft een waanzinnige dag te worden, waarbij buitenspelen centraal staat. Alle kinderen uit de wijk zijn welkom van 12.30-15.00uur. Deze dag wordt georganiseerd door het kinderopbouwwerk van de Schoor en door de activiteiten coördinator van de International Primary School samen met vele vrijwilligers. De Buitenspeeldag is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wijkbudget.

Kinderen kunnen mee doen aan streethockey en volleybal, verzorgd door de assistent buurtsportcoach van Talent in Opleiding en combinatiefunctionaris van De Schoor, team Sport. Ook is er streetdance, zijn er springkussens en kunnen kinderen zich laten schminken. Kinderen kunnen ook kennis maken met yoga en conditie schaken. Naast het verkeerparcours en de oud Hollandse spelletjes is er gedacht aan de kleinste onder ons; er is namelijk een peuterpleintje vol leuke activiteiten. Verder zijn er hapjes en drankjes en is er nog veel meer te beleven!

De Buitenspeeldag is op het schoolplein van Brede school Letterland en International Primary School aan de A. Roland Holststraat 58 in Almere. De Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon en is alweer de 11e editie met als doel kinderen onbezorgd te laten spelen. Want buitenspelen is gezond en leuk!

Foto: Bob Friedlander

Meer: Almere Stad