Brochure SportiefAlmere uitgereikt aan Almeerse basisschoolkinderen

In de eerste schoolweken wordt de brochure van SportiefAlmere uitgereikt aan Almeerse basisschoolkinderen. In de brochure staat het aanbod van de gratis sport- en cultuuractiviteiten die kinderen kunnen uitproberen. Naast een uitbreiding van het aantal cultuuractiviteiten, is ook het aanbod aangepast sporten dit jaar vergroot.

Wethouder René Peeters: “In Almere geloven we erin dat iedereen talent heeft en dat het ontwikkelen van dat talent bijdraagt aan het geluk en welzijn van de inwoners van Almere. Dankzij proeflessen kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten en hun eigen talenten ontdekken.” De brochure wordt in de eerste schoolweken op alle basisscholen in Almere afgeleverd. Met de activiteiten in de brochure wil de gemeente kinderen stimuleren om kennis te maken met de sport- en cultuuractiviteiten die hen leuk lijken. De kinderen kunnen nu ook acteer-, kunst- en creatieve lessen proberen. De sport- en cultuuractiviteiten zijn leuk, gezond en zorgen voor een betere concentratie en nieuwe vriendjes. Omdat er dit jaar zoveel aanbod is, staan niet alle gratis proeflessen in de brochure. Op de website sportiefalmere.nl staat het volledige aanbod en meer informatie over de inschrijving. Vanaf 10 september is de inschrijving geopend.

Aanbod voor alle Almeerders

Almere is een unieke stad met een veel sport- en cultuuraanbod, voor jong en oud. SportiefAlmere wil ervoor zorgen dat het voor inwoners heel makkelijk is om te sporten en kennis te maken met de sporten overal in de stad. SportiefAlmere is er niet alleen voor de jeugd. De website biedt ook aanbod voor studenten, inwoners met een beperking en voor volwassenen. Daarnaast biedt het naschoolse aanbod van het Almere Kenniscentrum Talent beweeglessen in de wijk, dichtbij huis. Door de naschoolse lessen leren kinderen ontdekken waar hun talenten liggen. SportiefAlmere is een voorbeeld binnen het programma Gezonde Jeugd in Almere, dat graag wil dat Almeerse kinderen en hun ouders gezonde keuzes maken in het leven. Meer bewegen en gezond eten staan voorop!