Britse prins Edward bezoekt Almere

Stadhuis van Almere
Foto: Google Streetview

De Britse prins Edward brengt vrijdag 22 mei a.s. een bezoek aan Almere. De prins gaat in gesprek met Almeerse scholieren en docenten in het stadhuis van Almere, alvorens het golftoernooi in Almeerderhout te openen.

De jongste zoon van koningin Elizabeth bezoekt Almere in verband met het twintigjarige bestaan van The International Award For Young People. Dit programma is in 132 actief en stimuleert jongeren om maatschappelijk actief te zijn, door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te verrichten. Na de bijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis, gaat de prins naar golfclub Almeerderhout waar hij een golftoernooi openen zal openen, meldt wedhouder René Peeters op Twitter..

Tweedaags bezoek

Donderdag 21 mei is de graaf van Wessex ook al in Nederland. Prins Edward bezoekt donderdag het perscentrum Nieuwpoort in Den Haag, waar hij de Golden Award uit zal reiken. The International Award For Young People (TIAYP) is een programma voor 14 tot 24-jarigen dat met name actief is binnen het onderwijs en binnen het jeugd- en jongerenwerk. Het programma is dit jaar twintig jaar actief in Nederland en het aantal projecten neemt nog elk jaar toe.

Tijdens zijn twee dagen durende bezoek aan Nederland spreekt prins Edward met o.a. politici, schooldirecteuren, scholieren en bestuurders van bedrijven. De prins is voor de tweede keer te gast bij TIAYP.

Lees ook: