Bouwmeesterbuurt kampt met vandalisme en inbraken

Foto: App bouwmeesterbuurt almere

Enige dagen terug kwam een bewoner van de B. Merkelbachstraat erachter dat de auto van de buren door vandalen was bekrast. De bekrassing heeft waarschijnlijk maandagavond of in de nacht van maandag op dinsdag plaatsgevonden. Na een melding op social media werd al snel duidelijk dat andere mensen in de Bouwmeesterbuurt ook slachtoffer zijn geworden van bekraste auto’s.

Meerdere mensen, uit verschillende delen van de Bouwmeesterbuurt, gaven aan dat hen hetzelfde is overkomen. De eigenaren van de auto’s draaien zelf op voor de vaak hoge kosten die deze schade met zich meebrengt. Naast het bekrassen van auto’s zijn er ook andere dingen in de wijk vernield. Zo is bijvoorbeeld de vlindertuin vernield en is er donderdagnacht ingebroken in de J. Duikerstraat.

Alert blijven en verdachte situaties melden
De buurtbewoners van de Bouwmeesterbuurt zijn het zat. Zij roepen zowel slachtoffers als getuigen in de wijk op om aangifte te doen bij de politie. Iedere tip is welkom. Ook pleiten de buurtbewoners voor meer blauw in de wijk en een buurtpreventie. Iedereen die mee wil helpen om een buurtpreventie op te zetten kan zich aanmelden via: [email protected]