Boeren voor Buren: ondernemers blij met Flevolandse groenten en fruit

Boeren voor buren
Foto: Gemeente Almere (aangeleverd).

De eerste tassen met Flevolandse groenten en fruit zijn zaterdag uitgereikt aan meer dan 30 ondernemers die zich hadden aangemeld voor Boeren voor Buren. Vanaf 9 uur kwamen de ondernemers hun boodschappentas vullen bij Weet hoe je Leeft. Wethouder Froukje de Jonge reikte symbolisch de eerste boodschappentas uit.

Hulp

Boeren voor Buren is bedoeld om ondernemers die gebruik maken van de TOZO regeling of BBZ een steuntje in de rug te geven. Zij kunnen groenten en fruit, rechtstreeks uit de Flevopolder, bestellen voor een aantrekkelijke prijs.

Korte keten

Een keer in de twee weken kunnen de ondernemers de voordelige verse groenten en fruit bestellen via www.boerenvoorburen.nl Duurzaam geteelde groenten, rechtstreeks van de Flevolandse boer. De prijs die zij daarvoor betalen is gunstig – iets boven de kostprijs van de boer – en ruim onder de winkelprijs. De boer krijgt een faire prijs voor zijn producten.

De toekomst

Boeren voor Buren Almere is gestart in oktober 2020 en Initiatiefnemer is vereniging Flevofood. De Rabobank en gemeente Almere ondersteunen het project. Almere richt zich op zelfstandig ondernemers met een aanbod exclusief voor deze doelgroep. Boeren voor Buren is door de coronacrisis versneld opgezet. Het is echter de bedoeling dat het voor de lange termijn gaat lopen. Kijk voor meer informatie op www.boerenvoorburen.nl

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.