Binnenstad Almere was in ban van Midland Classic Show

Foto: Rene van den Abeelen

Radio presentator Rene van den Abeelen, onder andere bekend van Radio Emmeloord, genoot vanmiddag van de Midland Classic Show. Zijn verslag zal door de vele andere bezoekers ongetwijfeld gedeeld worden. Het was super om mee te maken

Vorig jaar waren we niet geweest, maar omdat het zulk ideaal weer was, besloten we vanmiddag toch even naar de Almeerse binnenstad te gaan waar de Midland Classic Show werd gehouden.
Wat ons betreft was het een bijzonder succesvol evenement. Goed verdeeld over de diverse straten, met voldoende ruimte om alles te bekijken, en een forse hoeveelheid mooie auto’s.
Een beetje dubbel gevoel dat verschillende auto’s die ik dagelijks in mijn jeugd in het straatbeeld zag, inmiddels ‘classics’ zijn… oeps. Maar goed
De aanpak van de Gemeente Almere vond ik opmerkelijk professioneel. Duidelijke wegwijzers, plattegronden, overal grote en duidelijk gemarkeerde afvalbakken… helemaal goed!
Goede zaak trouwens dat de nog betrekkelijk nieuwe Food Passage zo leuk werd gepromoot door het neerzetten van verschillende mooi opgemaakte karretjes.
Een live orkest met zangeres en ook nog muziek-van-vinyl uit zeer originele bouwsels. En de auto’s… ach: een Thunderbird Landau uit 1968, een Jaguar E-type, een paar Snoeken van Citro├źn, een onwaarschijnlijk mooie Bugatti, een prachtige DAF vrachtwagen en nog heel veel meer… genieten!
Dat er aan de oever van het Weerwater ook nog eens kermis was, maakte dat het gezellig druk was. Topdag voor Almere, denk ik.