Bezoekmogelijkheden Het Klokhuis

Libelle Zomerweek in buurt van Almere Poort.
Foto: Herman Kamps/cc-by-sa-4.0 International

Altijd al een kijkje willen nemen in het uniekste huis van Almere? Dan is er goed nieuws, want dat kan! Elke maand organiseert Stad & Natuur rondleidingen in Het Klokhuis op de 2e en 4e zondag in de maand en de 3e woensdag. De rondleidingen in augustus vinden plaats op zondag 9, woensdag 12 en zondag 23 augustus en beginnen om 13:30 uur en 14:30 uur. Reserveren is verplicht en dat kan hier bij de rondleiding naar keuze.

De buitenkant van het huis, een grote roze taart, is helemaal ontworpen door kinderen en daarmee uniek! Ook aan de binnenkant is er genoeg bijzonders te vinden, zoals de slakkenhuiskeuken en het Opsekopsehuisje. De rondleiding neemt iedereen mee langs de hoogtepunten van Het Klokhuis en er wordt van alles verteld over de ontwerpen van de kinderen en de duurzame aspecten van het huis. Ook zit de rondleiding vol met allerlei leuke weetjes! Wist u bijvoorbeeld dat de WC van Het Klokhuis net een beetje anders is? Er zijn namelijk twee spoelbakken, hierdoor wordt iedereen gedwongen om te kiezen of zij de wc willen door spoelen met drinkwater (zoals thuis ook gebeurt) of grijswater (het regenwater en badwater dat wordt opgevangen door Het Klokhuis). Tot slot is er aan het einde van de rondleiding de mogelijkheid om van de grote glijbaan af te glijden!

Hoe betaalt u voor de rondleiding?

De rondleiding kosten één strip van Stad & Natuur. Deze strippen zijn voorafgaand aan de rondleiding te koop bij Het Klokhuis en kunnen alleen contant betaald worden. U betaalt €8,00 voor vier strippen of €3,00 voor een enkele strip. De Stad & Natuurstrippen zijn te gebruiken bij diverse activiteiten van Stad & Natuur. Vergeet u niet te reserveren voor u komt?

Wie is Stad & Natuur?

De stad en de natuur verbinden, dat is wat Stad & Natuur Almere, samen met verschillende partners op de acht locaties doet. Elke locatie met eigen karakter, functies en activiteiten, waar educatie, recreatie en ontmoeting centraal staan. Zodat iedereen de unieke natuur van Almere zelf kan ontdekken en beleven, dicht bij huis. De organisatie bestaat uit 13 medewerkers en zij werken met veel vrijwilligers samen om te zorgen voor laagdrempelige natuur, door aantrekkelijke ontmoetingsplekken te creëren en activiteiten te organiseren voor scholen, groepen en recreanten. Dat doet de stichting al op stadslandgoed de Kemphaan, kinderboerderij Den Uylpark, kinderboerderij De Beestenbende, de schaapskooi in het Vroege Vogelbos, Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, De Vossenburcht en Het Klokhuis. Voor meer informatie over de stichting en de verschillende locaties, kunt u terecht op de website van Stad & Natuur.

Bericht overgenomen van: