Bewoners Noorwegenkade willen betere verlichting Poort

Foto: gemeente almere

Straatlantaarns die het niet doen of er überhaupt niet zijn. Poortenaren voelen zich er onveilig in de aardedonkere avonduren. De bewonerscommissie Noorwegenkade heeft daarover een brief aan de gemeenteraad geschreven. Het CDA begrijpt hun zorgen en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

De partij pleit voor oplossingen op de korte termijn, zoals het houden van een schouw om alle verlichting te controleren en vervangen. Daarnaast zijnop verschillende plekken in Poort te weinig lichten. Dat is bewoners een doorn in het oog. Dit ontdekte het CDA al tijdens de vorig jaar maart gehouden bewonersenquête Veiligheid Almere Poort.

De resultaten werden in juni in de gemeenteraad gepresenteerd. Daar vertelde het college extra verlichting te realiseren als Poort afgebouwd zou zijn. Nu is dat in volle gang en meer verlichting lijkt nog op zich te laten wachten. Het CDA wil weten of het college echt wil wachten tot alles klaar is in de wijken in Poort-West. “Sommige bewoners wachten er al jaren op”, vertelt fractie-assistent René Claessens. “Is het dan logisch dat Poortenaren ook het geduld moeten opbrengen tot de wijk afgebouwd is?”