Basisschool Kompas wint grote Verkeersquiz 2017

Foto: OpenClipartVectors/cc-by-cc0

Basisschool Het Kompas heeft donderdag 23 maart de Grote Verkeersquiz Almere 2017 gewonnen.

De Verkeersquiz werd gehouden in het KAF theater onder leiding van Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma Zapplive en ‘Wie is de mol?’. Na verschillende rondes versloeg uiteindelijk basisschool Het Kompas, De Olijfboom, De kraanvogel en de Duizendpoot in de laatste finale ronde. De prijs voor het mooiste spandoek ging naar De Caleidoscoop. Het Kompas en de Duizendpoot mogen nu op 20 April de gemeente Almere vertegenwoordigen in de Provinciale finale en strijden tegen de 2 beste scholen van de 5 andere gemeenten in Flevoland.

Verkeersregels en -inzicht

De strijd begon met de voorrondes waaraan 22 Almeerse scholen deelnamen. Tien scholen mochten vervolgens meespelen in de halve finales. Van elke school speelden de twee leerlingen met de meeste verkeerskennis mee.  Leerlingen van Het Kompas bleken de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht te hebben.

 

Verkeerseducatie

De gemeente Almere vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, vooral omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen.

Door van de verkeerslessen een wedstrijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd meer aandacht aan de verkeersregels te besteden.

Partners

De Grote Verkeersquiz Almere is dit jaar voor het eerst georganiseerd door de gemeente Almere en Tref-ik verkeersadvies en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland.