Annemarie Jorritsma: Mannen promoten zich directer

Oud burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma gaf bij WNL volgens haar het verschil aan tussen man en vrouw.  Heeft ze gelijk!

Jorritsma gaf aan dat het verschil tussen mannen en vrouwen gezocht moet worden in de grotere neiging tot zelfpromotie bij mannen. “Je zal de mannen de kost moeten geven die de afgelopen weken allerlei lieden gebeld hebben: ‘U denkt toch wel aan mij als er straks ministers nodig zijn?’ En ik kan u melden: er is geen vrouw die dat telefoontje pleegt.”

Jorritsma ging bij WNL ook fors te keer tegen Thierry Baudet van Forum van Democratie.  Deze beweerde onlangs dat vrouwen minder succes hebben in veel beroepen omdat ze meer interesse hebben voor “familieachtige dingen en zo”.

Jorritsma was woest op hem “Het is zo een elitaire uitspraak dat ik er eigenlijk niet op wil reageren” zei Jorritsma. “De man suggereert minstens dat al die vrouwen niet ambitieus zijn. Ik ken heel veel vrouwen die heel ambitieus zijn. waar vrouwen minder ambitieus in zijn is de volgende stap. Meeste vrouwen zijn heel ambitieus in het werk dat ze op dat moment doen.”