Almere start met ANWB automaatje

Vandaag is ANWB AutoMaatje ook in Almere van start gegaan dankzij een samenwerking van de ANWB met VMCA en De Schoor, Welzijn in Almere. ANWB AutoMaatje is een landelijk netwerk van servicepunten waarbij vrijwilligers van lokale organisaties met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Het persoonlijke contact en elkaar een handje helpen is daarbij belangrijk. ANWB AutoMaatje is eind 2016 opgericht en inmiddels actief in meerdere gemeenten in Nederland.

In Almere
Vrijwilligers van de VMCA vervoeren tegen een kleine onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten die niet (meer) zelf voor vervoer kunnen zorgen of niet van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Het kan gaan om een kort ritje naar het ziekenhuis, de kapper, of een buurtactiviteit. Of een langere rit om bijvoorbeeld een familielid buiten Almere te bezoeken. Steeds meer ouderen hebben vanwege hoge leeftijd of gezondheidsproblemen minder mogelijkheden om naar buiten te gaan. Dan is AutoMaatje een mooie kans om erop uit te gaan.

Kick Off 12 juli
Op donderdag 12 juli rond 11.30 uur werd de eerste deelnemer opgehaald van huis door Jolien Hoek, directeur van de VMCA, om te worden vervoerd naar Corrosia in Almere Haven. De eerste die er van gebruik maakte was de 94 jarige mevrouw van Gaveren die bij Corrosia werd verwelkomd werd door de heer Jan van der Toorn van de ANWB.

Er zijn diverse eettafels in de buurtcentra van De Schoor in Almere. Veel senioren maken er gebruik van. Dus ook deelnemers die gebruik zullen gaan maken van AutoMaatje.

Hoe het werkt
Om vervoer aan te vragen belt de deelnemer naar 036 – 534 14 04 en vraagt naar AutoMaatje (of Burennetwerk). Dit kan maandag t/m vrijdag: 09.30 – 12.30 uur. Mailen kan ook: [email protected]
De vervoersaanvraag moet uiterlijk twee dagen van te voren te worden ingediend bij AutoMaatje Almere.

De vervoersvrijwilligers van AutoMaatje Almere zijn ingeschreven bij de VMCA en zijn in het bezit van een geldige VOG-verklaring. Geïnteresseerden kunnen zich als vrijwilliger aanmelden bij de VMCA. Deelnemers betalen rechtstreeks aan de vrijwilliger een onkostenbijdrage van € 0,30 per kilometer, gerekend vanaf het huisadres van de chauffeur, plus eventuele parkeerkosten. De bijdrage moet contant worden voldaan.

Foto’s: Bob Friedlander

FOTOGALERIJ