Almere heeft nog geen openluchtzwembad- Teken de petitie

Foto: gemeente almere

De inwoners van Almere wachten al vele jaren op een openluchtzwembad in combinatie met multifunctionele sport-/spelaccommodaties in een recreatiegebied. In de winter moet het openluchtzwembad overkapt worden, in de zomer open. Almere met ruim 204.000 inwoners zonder openluchtzwembad is niet denkbaar en onbespreekbaar.

Het is de verantwoordelijkheid van de gemeente om sporten en recreëren het hele jaar door toegankelijk te maken voor ALLE Almeerders. Dus teken de petitie zodat er daadwerkelijk een begin gemaakt kan worden met het realiseren van een openluchtzwembad in Almere. Tevens roep ik iedereen die dit plan steunt op om deze petitie zoveel mogelijk te delen via sociale media

Zie onderstaande motie die door de PvdA Almere wordt ondersteunt

Ik Gregor Stam: Triatleet, Ambassadeur van het project “Almeerders tegen armoede” en initiatiefnemer van deze petitie, ben samen met vele stadgenoten van mening dat een openluchtzwembad in combinatie met multifunctionele sport-/spelaccommodaties in een recreatiegebied noodzakelijk is.

De gemeente heeft dan ook geconstateerd dat het voor Almere van groot maatschappelijk belang is om een laagdrempelig multifunctioneel recreatiegebied te creëren waar ALLE Almeerders ongeacht budget, beperkingen en leeftijd kunnen zwemmen, sporten, en ontspannen.
Het openluchtzwembad met bijhorende sport-/spelaccommodaties dient door de gemeente Almere te worden opengesteld en beslist niet door