”Almere moet een stad van compassie worden”

Skyline van Almere.
Foto: Nulzesendertig

NIDA Almere roept het college van Almere op om een nieuw handvest te ondertekenen. Het gaat om het Handvest voor Compassie. De partij heeft een motie ingediend.

Wat is compassie?

“Het principe van compassie begint bij alle tradities, culturen en levensbeschouwingen en roept ons op om ieder ander te behandelen zoals wij zelf behandeld willen worden. Hoe prachtig is dit?”, zegt raadslid Hassan Buyatui van NIDA Almere.

Handvest

Het Handvest voor Compassie is de Nederlandse vertaling van het Charter for Compassion. Het Charter for Compassion werd in november 2009 wereldwijd gelanceerd op initiatief van Karen Armstrong. “Het Handvest voor Compassie is gebaseerd op de gouden regel: behandel de ander zoals jezelf behandeld wil worden. Ik kan me niet voorstellen dat je hier tegen kan zijn. Dit gedachtegoed zou zomaar een aanvulling kunnen zijn op artikel 1 van onze grondwet: Gelijke behandeling en discriminatieverbod”, zegt Buyatui.

Nieuwe initiatieven

“Het ondertekenen van het Handvest voor Compassie betekent dat Almere als Stad van Compassie bewustwordingscampagnes en/of initiatieven ontplooit die inspireren tot wederzijds begrip, vertrouwen en compassie onder Almeerders”, vertelt het raadslid. Volgens Buyatui sluit het handvast aan bij het coalitieakkoord van Almere: ‘ Almere voor iedereen, door iedereen’.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Ruud en jose schreef:

Compassie?Zou die Franse leraar die onthoofd is dat ook gedacht hebben?
Compassie betekent volgens de islam dat we vooral doen wat zij willen. Dus nog meer islam nog meer islamscholen waar haat tegen andersdenkende wordt onderwezen. Nog meer moskeeën waarvan we dat gebleer moeten aanhoren.
Stem in Almere op de PVV, dan is het gedaan met compassie met de islam.

Sannyboy schreef:

mee eens!! stem pvv

Vincent schreef:

Vooral blijven dromen….

Sannyboy schreef:

alsof de islam compassie toont

Maaike schreef:

Met compassie is niks mis. Normaal met elkaar omgaan is iets wat heel veel Almeerders nog moeten leren volgens mij. De beste man van nida doet geen vlieg kwaad met zijn gedachte behandel de ander zoals jezelf behandeld wil worden. Hij kent tenminste normen en waarden. Ja, veel islamieten houden zich er niet aan. Dat wil niet zeggen dat iedereen die islamiet is gelijk extremist is zoals in Frankrijk

Sannyboy schreef:

weet je zelf wel wat het is? k denk ‘t niet. islam is nooit compassie. kennen absoluut geen normen en waarden

Maaike schreef:

Precies dit. Jouw reactie is het bewijs dat we als Almeerders heel wat te leren hebben als het om normen en waarden gaat

Sannyboy schreef:

tuurlijk joh, leef in een fantasie

Ruud en jose schreef:

Hebben wij wat te leren?Het zijn de huichelaars zoals jij die wegkijken.
Hopelijk word jij verliefd op zo een allaknieler. Dat gun ik jou .Dan leer je vanzelf wat normen en waarden zijn