Almere : Landelijke Opschoondag

 

Op zaterdag 25 maart is de 15e editie van de Landelijke Opschoondag, de jaarlijkse actiedag tegen zwerfafval. Ook in 2017 gaan we weer met elkaar aan de slag om Almere schoon te maken en te houden. In honderden gemeenten gaan mensen de straat op voor een schoonmaakactie in hun straat, buurt of bij hun bedrijf of vereniging. Ook in Almere vinden allerlei acties plaats.
Wat doet u die dag om uw leefomgeving schoon te maken?

U kunt zelf een schoonmaakactie organiseren, of meedoen aan bestaande acties in uw wijk. Ook als school, buurt- of sportvereniging kunt u meedoen. Meld u voor maandag 13 maart aan via www.almere.nl/contactformulier of via telefoonnummer 14 036, onder vermelding van Landelijke Opschoondag. Wij publiceren vervolgens een overzicht van alle activiteiten en vragen mensen zich bij bestaande groepen aan te sluiten.

De gemeente Almere werkt met u samen om Almere schoon, veiliger en vriendelijker te maken; in een stad zonder zwerfafval is het prettiger leven. Ook scholen en buurtverenigingen gaan in de wijk aan de slag met het opruimen van zwerfafval. De gemeente co├Ârdineert de acties, kan u helpen met materiaal zoals vuilniszakken, handschoenen en afvalgrijpers, haalt het verzamelde afval op, en houdt toezicht. Neemt u contact op voor de mogelijkheden.

Op zaterdag 25 maart is de gemeente actief tijdens de Landelijke Opschoondag op de Grote Markt in Almere Stad. Het programma van die dag volgt later. Informatie over de Landelijke Opschoondag vindt u op bij Landelijke Opschoondag.