Almere gaat op plasticdieet

Foto: gemeente Almere

In juli kunnen inwoners van Almere een maand lang zonder plastic leven, dankzij het Plasticdieet van gemeente Almere en duurzaamheidsvereniging Opgemärkt.

Almere gaat op Plasticdieet! Een maand lang wordt de plasticsoep van het menu geschrapt en kunnen inwoners de uitdaging aan gaan om zonder plastic (wegwerp)producten te leven. Duurzaamheidsvereniging Opgemärkt ontwikkelde een gratis laagdrempelige en interactieve campagne om te laten zien dat leven zonder afval een stuk eenvoudiger is dan je denkt: het Plasticdieet.

Kick off evenement 1 juli

Samen met gemeente Almere vindt op zaterdag 1 juli van 12.00 tot 14.00 uur het gratis toegankelijke kick-off evenement plaats op de duurzame en plantaardige evenementlocatie De Drijfveer in Almere. Toffe plastic talks van jonge ondernemers, een plasticvrije lunch en een flinke dosis inspiratie zorgen ervoor dat iedereen extra gemotiveerd aan de slag kan gaan. Wil jij één van de exclusieve toegangskaarten voor het evenement bemachtigen?
Kijk dan snel op de Facebookpagina van Opgemärkt.

Doe mee!

Iedereen kan meedoen aan het landelijke dieet, dat in de hele maand juli plaatsvindt. Wil jij ook weten hoe je een maand lang zonder plastic (wegwerp)producten kunt leven? Schrijf je dan gratis in via www.plasticdieet.nl en ontvang wekelijks werkboeken vol tips, nuttige informatie én toffe extra’s in je mailbox. Meedoen is geheel vrijblijvend en gratis.

“Rietjes, to go koffiebekers met plastic deksels, plastic tasjes, waterflesjes, dat plastic zakje om je brood, groente of fruit. Laat ze in juli links liggen. Red de dieren, de zee en de aarde én voel de positive vibes. Doe mee aan het enige dieet dat écht leuk is; het Plasticdieet!”

Hoe werkt het?

Schrijf je gratis in voor het Plasticdieet in juli. Ontvang een maand lang elke week worksheets met tips, inspiratie en uitdagingen in je mailbox. Deel jouw ervaringen in de Facebookgroep of op Twitter, en Instagram met de hashtag #plasticdieet en inspireer zo anderen om ook mee te doen en minder plastic te gebruiken!

De organisatie

Het Plasticdieet is onderdeel van Plastic Free July, een internationale non-profit actie om aandacht te vragen voor het gebruik van single use plastic. De campagne begon in 2011 in Australië als lokaal initiatief, maar wordt inmiddels wereldwijd gevolgd. Duurzaamheidsvereniging Opgemärkt doopte de internationale campagne vorig jaar om tot Plasticdieet. Dit kreeg aandacht in onder andere RTLNieuws, EditieNL en het blad Marie Claire. Dit jaar is het Plasticdieet door de vrijwilligers verder geprofessionaliseerd en uitgebreid en is gemeente Almere verbonden als officiële partner. Almere wil in 2020 een stad zonder afval zijn en stimuleert daarom afvalscheiding. Door zoveel mogelijk grondstoffen uit het afval gescheiden in te leveren, kunnen deze hergebruikt worden en zijn er minder grondstoffen nodig voor nieuwe producten. Stad zonder Afval is onderdeel van Growing Green Cities, een beweging die het leven van Almeerse stadsbewoners duurzamer, gezonder en aantrekkelijker moet maken.