Almere Benefietcup voor jongeren met hersenletsel

Foto: eigen archief

De Almere Benefietcup 2017 staat in het teken van Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Van 26 mei tot en met 28 mei worden dressuurwedstrijden gereden op Almeersch Hippisch Centrum & Manege Almere Haven. De opbrengst komt ten goede aan de patiëntenorganisatie Hersenletsel.nl Regio Flevoland. Deze vereniging wil hiermee ontmoeting- en sportactiviteiten organiseren voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel.

De vereniging Hersenletsel.nl komt op voor de belangen van patiënten met NAH. Eén op de 25 mensen wordt getroffen door NAH, bijvoorbeeld een hersenbloeding, een ongeval of een hersentumor. Alleen in Flevoland gaat het om 15.500 bewoners. Snelle, goede behandeling op maat is heel belangrijk om de beperkingen te minimaliseren die door hersenletsel worden veroorzaakt. Onderzoek heeft uitgewezen dat sporten de hersenen stimuleert en een langdurig positief effect heeft op het herstel. Daarom start de vereniging Hersenletsel.nl in Almere een activiteitenprogramma voor jongeren met NAH.

Op zondagmiddag zijn op de manege in Almere Haven ervaringsdeskundigen aanwezig, die kunnen vertellen hoe het is om te leven met hersenletsel. De Benefietcup wordt rond 17.30 uur afgesloten met een grote loterij met mooie, gesponsorde prijzen. Daarna neemt de voorzitter van het Regiobestuur de opbrengst van de Almere Benefietcup 2017 in ontvangst.