Almere in de ban van Tiny Housing

Foto: gemeente Almere

Van zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober vindt de Grote Tiny Publieksmanifestatie plaats in het Homeruskwartier in Almere Poort. Tijdens deze eerste Tiny Housingmanifestatie van Nederland is het BouwEXPO-veld naast de Homerusmarkt open voor iedereen die geïnteresseerd is in deze woonvorm.

Met de BouwExpo Tiny Housing wil Almere verkennen of het mogelijk is een serieuze bouwstroom van kleine huizen mogelijk te maken. Bezoekers kunnen kennismaken met de prijswinnaars en hun huisjes, die deels af en deels in aanbouw zullen zijn. Er wordt een documentaire van Robert Wiering vertoond over de ontwikkeling van Tiny Houses en de initiatiefnemers geven presentaties. KAF verzorgt rondleidingen en kinderworkshops. Platform31/RVO organiseert samen met Almere op 3 oktober een congres voor professionele belangstellenden. De Stichting Tiny House Nederland organiseert de Tiny House Nederland Jamboree: het slotevenement op zaterdag 7 oktober met zo’n 10 extra huisjes, diverse lezingen, workshops en masterclasses.

Het definitieve programma wordt op de website gepubliceerd. http://www.bouwexpo-tinyhousing.nl/

De Grote Tiny Publieksmanifestatie wordt door de gemeente Almere georganiseerd in samenwerking met Stichting Tiny House Nederland, KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) , Platvorm31 en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), het Woningbouwatelier en Almere 2.0.

Onderdeel van Almere 2.0
Als onderdeel van het programma Almere 2.0 Vernieuwend Wonen realiseert het Woningbouwatelier vernieuwende woonconcepten, die ook landelijk in de belangstelling staan en elders gerealiseerd kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de BouwEXPO Tiny Housing Almere. Gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk werken samen aan het programma Almere 2.0.