Almeerse spoedarts chauffeur Marcel Pothuizen haalt geld op voor Stichting Haarwensen tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Foto: Vincent de Groot.cc-by-sa-3.0 Unported

Binnenkort is het weer zover. 42.000 fanatiekelingen zullen starten aan de Nijmeegse Vierdaagse. Het evenement wordt dit jaar voor de 99e keer georganiseerd, en vindt plaats van 21 tot en met 24 juli. Ook de Almeerse spoedarts chauffeur Marcel Pothuizen is erbij.

Twee jaar geleden liep Pothuizen ook al mee. Helaas wist hij de Vierdaagse toen niet uit te lopen. Op dag drie moest hij 4km voor de finish afhaken wegens een hitte beroerte. Hij heeft hierdoor zelfs een dag in en Radboudziekenhuis doorgebracht. Maar nu kan is hij er weer klaar voor: tijd voor een nieuwe poging.

Kaal

Pothuizen loopt niet zomaar mee. De spoedarts chauffeur weet waar hij het voor doet. Hij hoopt tijdens het lopen geld op te halen voor Stichting Haarwensen. Tijdens zijn werk komt hij geregeld kinderen met leukemie of een andere ernstige ziekte tegen. Hoewel de behandelingen aanslaan, heeft de kaalheid (bijvoorbeeld als gevolg van chemotherapie) zijn effect op het kind. Ze zijn ongelukkig of worden gepest.

Stichting Haarwensen

Stichting Haarwensen biedt zieke kinderen tot 18 jaar gratis een pruik aan. Zo’n pruik kan wel 1500 euro kosten, en wordt niet vergoed door de verzekering. Kinderen en volwassen stellen hun afgeknipte haren ter beschikking, zodat de stichting kan werken met natuurlijk haar. Daarnaast zorgen donaties ervoor dat de stichting zijn werk kan voortzetten.

Pothuizen heeft “zelf gezien hoe kinderen opbloeien als ze weer een mooie bos haar hebben”. Dat raakt hem. Ook als vader van twee kinderen. Wil je hem steunen? Bekijk dan zijn actiepagina.

Almere.Nieuws.nl wenst Marcel Pothuizen alvast veel succes tijdens de Vierdaagse!

Zie ook: