Almeerse spoedarts chauffeur haalt geld voor Stichting Haarwensen op tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Het zit er weer op, de Nijmeegse vierdaagse. Ruim 42.000 hadden zich aangemeld voor het loopevenement. Ook de Almeerse Spoedarts Marcel Pothuizen was erbij. Hij haalde met zijn deelname geld op voor Stichting Haarwensen.

Poging twee

Twee jaar geleden liep Pothuizen ook al mee. Helaas wist hij de Vierdaagse toen niet uit te lopen. Op dag drie moest hij 4km voor de finish afhaken wegens een hitte beroerte. Hij heeft hierdoor zelfs een dag in en Radboudziekenhuis doorgebracht. Maar nu kan is hij er weer klaar voor: tijd voor een nieuwe poging.

Dit jaar ging het beter. De Almeerder heeft de in totaal 200 km goed afgelegd.

Haarwensen

Pothuizen loopt niet zomaar mee. De spoedarts chauffeur heeft tijdens het lopen geld opgehaald voor Stichting Haarwensen. Tijdens zijn werk komt hij geregeld kinderen met leukemie of een andere ernstige ziekte tegen. Hoewel de behandelingen aanslaan, heeft de kaalheid (bijvoorbeeld als gevolg van chemotherapie) zijn effect op het kind. Ze zijn ongelukkig of worden gepest.

Stichting Haarwensen biedt zieke kinderen tot 18 jaar gratis een pruik aan. Zo’n pruik kan wel 1500 euro kosten, en wordt niet vergoed door de verzekering. Kinderen en volwassen stellen hun afgeknipte haren ter beschikking, zodat de stichting kan werken met natuurlijk haar. Daarnaast zorgen donaties ervoor dat de stichting zijn werk kan voortzetten.

Pothuizen heeft dankzij sponsoring het mooie bedrag van 670 euro op weten te halen voor de stichting.

Zie ook: