Almeerder aangehouden voor mogelijke bedreiging

Foto: Uit archief

De politie heeft maandag een 24-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van bedreiging met een wapen. Dat meldt de politie online.

Verkeersruzie

“Maandagavond rond 19.50 uur kregen de bestuurders van twee auto’s door nog onbekende reden ruzie met elkaar”, zo schrijft de politie. “Op de kruising Spoordreef met de Waddendreef kwamen de auto’s naast elkaar te staan. De bestuurder van een grijze Volkswagen Polo stapte uit en richtte mogelijk een wapen op de andere auto. De bestuurder van die auto schrok en reed snel weg. In de omgeving van de Dokkumlaan wist hij de bedreiger van zich af te schudden”.

Aanhouding

De ingeschakelde agenten wisten kort na het incident een 24-jarige Almeerder aan te houden na een zogeheten uitpraatprocedure. Een uitpraatprocedure is een procedure die de politie gebruikt bij het veilig aanhouden van een verdachte waar mogelijk een wapen in het spel is. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij de verdachten onder schot. De politie heeft uiteindelijk geen vuurwapen aangetroffen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.