Allgo telt feestelijk af tot start

Foto: keolis nederland

Zondag 10 december zullen de spiksplinternieuwe bussen van allGo voor het eerst uitrijden. Vandaag werd dat gevierd met een feestelijke officiële opening op het Forum in Almere Centrum. Na een welkom van burgemeester Franc Weerwind, verzorgden Cees Anker, algemeen directeur Keolis Nederland, Bernard Tabary, CEO Keolis International en Frits Huis, wethouder van Almere een openingswoord. Daarna vond de openingshandeling plaats met een spetterende lasershow, die werd afgesloten met de projectie van een klok op het pand van Kinepolis én een projectie op het WTC-gebouw. Deze tellen af tot middernacht.

Want op 10 december 2017 start de concessie voor het openbaar busvervoer in Almere officieel voor Keolis Nederland. Cees Anker: “Almere is een bijzondere en veelzijdige stad. Een stad waarin openbaar vervoer een zeer centrale plaats inneemt. Wij zijn er dan ook bijzonder trots op om hier te kunnen starten met ons merk allGo. We zijn van mening dat wij de inwoners van Almere met allGo een heel mooi concept bieden.”

Metrolijnen maken het OV logischer en makkelijker

Allgo bestaat uit een compleet nieuw metro-achtig systeem, dat reizen met het openbaar vervoer logischer en gemakkelijker maakt. Dit past bijzonder goed in Almere. Niet alleen door de vrije busbanen. “Ook omdat een stad van deze omvang en met de verwachte groei voor de komende jaren, een dergelijk systeem verdient. Almere moet bereikbaar blijven en openbaar vervoer speelt daarbij een hele grote rol”, aldus Cees Anker.

Uniek in West-Europa

Met het metro-achtige Bus Rapid Transit system rijden zeven stadslijnen veelal om de 5 minuten op vrije busbanen. Daarmee wordt 85% van het stadsnetwerk bediend. Uniek in West-Europa! Ook op vrijdag- en zaterdagnacht versterkt Keolis Nederland met het concept nightGo met een verbinding tussen Amsterdam en bijna alle haltes in Almere deze dienstverlening. Dit alles met meer dan 300 chauffeurs en service- en veiligheidsmedewerkers.

Spiksplinternieuwe bussen

Ook de vloot is afgestemd op het BRT-concept en speciaal voor Almere ontworpen. Nieuwe MAN bussen met een prachtig en functioneel design. Met de grootste 15-meter busvloot in Nederland, biedt Keolis Nederland meer dan voldoende capaciteit voor de vervoersvraag. Met een lage vloer, brede gangpaden en brede deuren kunnen grote groepen reizigers gemakkelijk en snel in- en uitstappen. Voorzien van een elektrische rolstoelplank en voldoende opstelmogelijkheden voor rolstoelen, buggy’s en kinderwagens, is het openbaar vervoer in de gemeente Almere zeer toegankelijk voor iedereen. Deze bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van de gemakken die je tegenwoordig in elke nieuwe bus mag verwachten, zoals Wifi en USB-oplaadpunten, maar ook van de nodige veiligheidsvoorzieningen. Zoals cameratoezicht en een afsluitbare chauffeurscabine. Ook zal er geen contant geld meer aanwezig zijn in de bussen. Betalen in de bus kan alleen nog met bankpas (PIN of contactloos) of creditcard. Vanzelfsprekend kan er ook worden gereisd met de OV-chipkaart. Ook heeft allGo een eigen app met reisplanner en de mogelijkheid om een kaartje te kopen, te betalen en ermee in en uit te checken in de bus.