Actiegroep GreenF zoekt sponsors om ludieke groen-acties te realiseren

Foto: Stephanie Leijs/cc-by-nc-sa-4.0

Bij het station Almere Muziekwijk zijn onlangs boomtuintjes aangelegd door GreenF. Eerder vroegen we ons al af wie GreenF is, en wat zij willen bereiken. Hier een paar antwoorden.

‘Green’ spreekt voor zich, maar waar staat nu toch die ‘F’ voor in de naam GreenF? GreenF blijkt een guerrillagroep te zijn bestaande uit drie personen. Zij hebben zich als doel gesteld de stad op de fleuren door middel van bloemen en planten. De ‘F’ verwijst niet naar een specifiek woord. Volgens de groep kan de F verschillende vormen aannemen: “Flower, Fleurig, Fantastisch, Floriade en vul zelf maar verder in”. Door ludieke acties hopen zij de leefomgeving te verbeteren.

Het begon allemaal vorig jaar. De groep liet op verschillende plaatste in de stad viooltjes achter met een kaartje ‘Neem mij mee’ erbij. Dit leverde leuke reacties op.

Budget

De groep, die anoniem wil blijven, heeft echter geen budget achter de hand. De boomtuintjes konden bijvoorbeeld gerealiseerd worden doordat de Plus plantjes doneerde voor de actie. The ArtLab onder het Muziekwijkse station verzorgt de plantjes en heeft samen met kinderen kunstwerkjes gemaakt voor in de bloemenperkjes.

Jammer is wel dat de beeldjes die bij de plantjes gezet werden verdwenen of stuk gingen. GreenF merkt echter dat de beeldjes toch ook opgeknapt en vervangen worden. Dit geeft toch aan dat de Almeerders het initiatief steunen?

Reacties

Dat blijkt ook uit de reacties die binnenkomen bij de groep. Deze zijn louter positief.

Het initiatief wordt ook opgepakt door anderen. Zo valt op de Facebookpagina van GreenF te lezen dat ook in Tussen de Vaarten bijvoorbeeld een boomtuintje is aangelegd.

GreenF is nog op zoek naar donaties van bedrijven, want ze willen Almere nog groener en gezelliger maken. Op dit moment delen ze bloemenzaadjes uit. En als we de groep mogen geloven staat er binnenkort weer een mooie actie op het programma.

 

Meer: Almere Stad