A6 ter hoogte van Waterlandseweg twee weekenden dicht

Foto: rijkswaterstaat

Van vrijdag 3 augustus 20.00 uur tot en met maandag 6 augustus 6.00 uur en van vrijdag 17 augustus 20.00 uur tot en met maandag 20 augustus 6.00 uur is de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in beide richtingen afgesloten. De op- en afritten Almere Stad zijn wel bereikbaar. Het verkeer vanuit de richting Zeewolde naar Almere Stad kan gebruik maken van de A6 en keren bij afrit 6 (Almere Buiten-West). Verkeer vanuit Almere Stad richting Zeewolde kan via de A6 keren bij afrit 4 (Almere Haven).

Afgelopen jaar heeft aannemer Parkway6 naast het huidige viaduct over de Waterlandseweg een nieuw en breder viaduct gebouwd in verband met de aanleg van de extra rijstroken van de A6. Aankomende periode wordt het oude viaduct over de Waterlandseweg gesloopt en ook vervangen door een nieuw en breder viaduct.

Werkzaamheden 3 – 6 augustus
In het weekend van 3 tot 6 augustus wordt het viaduct over Waterlandseweg gesloopt. Het viaduct wordt gesloopt met twee grote mobiele kranen voorzien van een sloophamer en een knijper. Met name het werken met de sloophamer kan geluidsoverlast veroorzaken. Het slopen gaat dag en nacht door zodat de weg op maandagochtend weer open kan in beide richtingen.

Werkzaamheden 17 – 20 augustus
In het weekend van 17 tot 20 augustus worden op de dag en in de nacht palen geheid voor het tussensteunpunt van het nieuwe viaduct. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidshinder.

Werken in de nacht
Met het plannen van werkzaamheden wordt altijd een afweging gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Omdat we dicht langs de Waterlandseweg en de A6 moeten werken is het voor de veiligheid van onze mensen en de weggebruikers noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in zijn geheel af te sluiten en in de nacht van 20 op 21 augustus op de A6 één rijstrook. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken mag dit laatste alleen in het weekend of in de nacht gebeuren. Ons streven is om zo veilig mogelijk te werken, met minimale verkeers- en geluidshinder. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Vooruitblik werkzaamheden viaduct over Waterlandseweg
Het komende half jaar sluiten we de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 nog één weekend (21-24 september) en 8 nachten af om het viaduct verder af te bouwen.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen de aansluitingen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost, naar vier rijstroken per rijrichting. De werkzaamheden aan de A6 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de verbrede A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal.

Bron foto: Rijkswaterstaat