A27 in richting Almere/ Lelystad afgesloten

Foto: rijkswaterstaat

Van vrijdag 25 mei 20.00 uur tot maandag 28 mei 6.00 uur is de A27 richting Almere/Lelystad afgesloten, vanaf afrit 36 Almere Haven/Zeewolde tot het knooppunt Almere. Verkeer richting Almere wordt omgeleid via de N305 (Waterlandseweg). Verkeer richting Lelystad wordt omgeleid via de N305 richting Zeewolde. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Werkzaamheden knooppunt Almere
Doordat Rijkswaterstaat de A6 verbreedt moet ook het knooppunt Almere aangepast worden. De afgelopen maanden heeft aannemer Parkway6 extra rijstroken rondom het knooppunt aangelegd waaronder een nieuwe verbindingsweg vanaf de A27 naar de A6 richting Lelystad. In het weekend van vrijdag 25 mei wordt deze nieuwe verbindingsweg geasfalteerd en aangesloten op de A27 en A6. De oude verbindingsweg wordt afgesloten en uit gebruik genomen.

Nieuwe verkeerssituatie
Na het weekend is de situatie voor automobilisten op de A27 veranderd: verkeer richting Lelystad moet uitvoegen naar de twee rechter rijstroken, in plaats van links aanhouden zoals in de oude situatie. Verkeer vanaf de A27 richting Almere en Amsterdam voegde voorheen rechts uit maar moet nu links op de hoofdrijbaan blijven rijden.

Weekenden in juni
In de weekenden van 8 tot 11 juni, 22 tot 25 juni en 29 juni tot 2 juli wordt er ook gewerkt aan het knooppunt Almere. Aannemer Parkway6 verlegt dan onder andere de verbindingsweg van de A6 komende uit Almere richting de A27 en neemt de nieuwe parallelrijbaan aan de noordkant van het knooppunt tijdelijk in gebruik. Tijdens deze weekenden wordt het knooppunt ook gedeeltelijk afgesloten.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. De vernieuwde A6 wordt in twee fasen in gebruik genomen. Eind 2018 is de verbreding in de richting van Lelystad gereed. In de zomer van 2019 wordt de verbreding in de richting van Amsterdam opgeleverd.