Leerlingen Praktijk Onderwijs lunchen met zakenvrouwen op Internationale Vrouwendag

Foto: S.J. de Waard/cc-by-3.0 Unported

Elk jaar, op 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is ‘Become The Best Version Of Yourself’. Op Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd stilgestaan bij strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Onder het genot van een samen gemaakte lunch gingen leerlingen van Praktijk Onderwijs (PrO) Almere in gesprek met zakenvrouwen uit Flevoland. De leerlingen kregen daarbij ook gezelschap van Annemarie Jorritsma, oud-burgemeester van Almere.
Wethouder Participatie, Werk en Inkomen,  Froukje De Jonge is dankbaar voor het initiatief om van de Flevolandse Zakenvrouwen, omdat het jonge meiden van PrO Almere stimuleert die aan de vooravond staan van werk en er hun voordeel kunnen doen door te horen over de ervaringen van de zakenvrouwen. Tijdens de lunch was er volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Daarnaast waren er inspirerende verhalen van Monique Trinh van Ma Bella Cakery en Marga Janse, voorzitter van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen.

Meer stilstaan bij de positie van vrouwen
De georganiseerde lunch past in het voornemen van de gemeente Almere om meer aandacht te schenken aan Internationale Vrouwendag en werk te maken van de thema’s die daarmee verband houden. Froukje de Jonge: ,We staan stil bij Internationale Vrouwendag omdat dit helaas nog steeds heel hard nodig is. Wereldwijd wordt er heel veel vrouwen onrecht aangedaan. In veel landen hebben zij geen gelijke rechten. Weliswaar zijn de rechten van vrouwen in Nederland beter geregeld, maar volgens de Jonge zijn er nog steeds mechanismes die maken dat het voor vrouwen lastiger is om helemaal mee te doen en is het aantal vrouwen op topfuncties in alle sectoren bedroevend laag. Vrouwen in Nederland verdienen gemiddeld 23% minder dan mannen.