Wethouder Muller tekent voor zes nieuwe appartementencomplexen Almere Poort

Foto: Antranias/cc-by-cc0

Zaterdag 27 juni ondertekende wethouder Henk Mulder de grondoverdracht voor 101 woningen in een aantal appartementenblokken in Almere Poort. In totaal vier professionele ontwikkelen samen zes kleinschalige appartementencomplexen verspreid over het stadsdeel.

Wethouder Henk Mulder zet met plezier zijn handtekening onder de contracten. “Op dit soort momenten voel je dat we uit het dal aan het klimmen zijn. Een dal dat -vooral dankzij dit soort kleinschalige bouwers- niet zo diep is geweest als dat het had kunnen zijn. Juist deze kleinere projectontwikkelaars hebben samen met de zelfbouwers de woningbouw in Almere aan de gang gehouden op momenten dat het overal in Nederland stil was gevallen.” De zes complexen worden allemaal in de loop van 2016 opgeleverd.

Duinpoort (CASA 23 BV)

Duinpoort is gelegen tussen plan Duin en station Almere Poort. In een paar minuten zit je op de A6 richting Amsterdam en Amersfoort. Het gebouw heeft vier woonlagen met op bovenste verdieping twee penthouses met dakterrassen. Een aantal appartementen heeft een verhoogd plafond van 3.50 meter. Elf van de achttien appartementen zijn reeds verkocht. De verwachting is binnenkort 70% te hebben verkocht zodat de bouw kan beginnen.

Strandvilla 4 en 5 (CASA 23 BV)

De strandvilla’s liggen prachtig aan de rand van het IJmeer. Vanuit de appartementen heb je uitzicht over het water. De nieuwe supermarkt komt naast de strandvilla’s zodat je lopend de boodschappen kan doen. Het gebouw heeft vier woonlagen met op bovenste verdieping twee penthouses met dakterrassen. Een aantal appartementen heeft een verhoogd plafond van 3.50 meter. Strandvilla vier is reeds verkocht en in aanbouw. Strandvilla vijf is half juni officieel in de verkoop gegaan en er zijn al 10 appartementen gereserveerd.

De Ontdekking (WOON Woning Ontwikkeling Nederland)

De Ontdekking bestaat uit 17 loftappartementen, geschikt voor 1 tot 2 persoons huishoudens,  worden onder architectuur gebouwd. Appartementen met een luxe uitstraling, veel glas, grote balkons, lift en vlakbij het IJmeer. De bouw is reeds gestart! De verwachte oplevering is maart/april 2016. Er zijn nog 2 appartementen beschikbaar. Zie de website www.woons-straks.nl of www.deontdekkingalmere.nl

Appartementencomplex NOORDKAAP. (Dameyon Vastgoed BV)

Gelegen aan de rand van het Europakwartier langs een fraaie gracht wordt het kleinschalige appartementencomplex NOORDKAAP gebouwd. Vanuit de appartementen met een grootte van ca. 56 tot 66 vierkante meter heeft men een uitzicht over het Columbuskwartier. Door zijn hoekligging heeft het pand aan de voorgevel een royale uitstraling met metselwerk van afwisselend antracietkleurige en witte baksteen. Start bouw: Juli 2015. Geplande oplevering: Mei 2016.

Poort Paleis (BBG BV)

Project ‘Poort-Paleis’ bevat 17 appartementen, die momenteel worden gerealiseerd aan de Oostenrijkstraat in Almere Poort, Europakwartier-West. Het appartementencomplex – een initiatief van architect Atelier ir. M. el Haroui en bouwbedrijf BBG B.V. – is ontworpen voor mensen die betaalbaar, compact en prettig willen wonen. Het bestaat uit 4 verdiepingen, waarbij op de begane grond ruimte is voor privébergingen en een gezamenlijke berging. Het complex is voorzien van een lift. De bouwwerkzaamheden zijn afgelopen februari gestart en het project zal naar verwachting begin volgend jaar worden opgeleverd.

Bericht overgenomen van:

Zie ook:

Meer: Almere Poort