Voorzichtig met WIFI tijdens vakantie

Foto: en-wikipedia.org

Wat te doen om veilig van WIFI gebruik te maken

Mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder internet. Veel mensen boeken op vakantie een verblijf waarbij WIFI aanwezig is. Is dit er niet dan wordt er vaak bij het doen van een drankje toch even snel op de openbare WIFI van het horeca bedrijf gekeken. Maar daar kleven wel wat gevaren aan. De techniek van tegenwoordig zorgt ervoor dat uw apparaten continu aan het scannen zijn (als dat aan staat) naar een WIFI netwerk. Het kan zo maar zijn dat een van de gratis WIFI netwerken niet is wat het lijkt.

Via het netwerk kunnen criminelen via uw apparaat gegevens van u achterhalen doordat ze het berichtenverkeer tussen uw apparaat en het internet opvangen. En om op uw vakantie bestemming zonder geld te zitten is niet handig.
Wat kunt u doen om het te voorkomen:
1. Maak liever geen verbinding met een open wifi-netwerk, dus zonder wachtwoord.
2. Mocht je toch verbinding met een open netwerk maken, voer geen persoonlijke gegevens in zoals wachtwoorden en inlognamen.
3. Ook een verbinding met ‘het slotje’ is niet altijd te vertrouwen.
4. Gebruik je geen wifi, zet deze dan uit op je apparaat.
5. Verbind niet automatisch met ‘bekende netwerken’.
6. Wil je onderweg vertrouwelijke informatie versturen, maak dan gebruik van de 3G- of 4G-verbinding.
7. Gebruik een browser die onthoudt wanneer een website vraagt om ‘in het vervolg uitsluitend beveiligde verbindingen voor deze website te gebruiken’.
8. Varieer je wachtwoord-gebruik.
9. Creëer je eigen Wifi-netwerk met een draadloos G modem
Een hele uitleg over de gevaren van het WIFI is te lezen in De Kampioen van de ANWB. Klink op onderstaande link voor het artikel!

http://www.anwb.nl/…/openbare-wifi-netwerken-niet-zonder-ri…