Verdachte van moord blijft vastzitten

Foto: Nemo/cc-by-cc0

De 35-Almeerder die wordt verdacht van moord of dood door schuld van zijn 29-jarige vriendin Aradhna Nazir in juni 2015 blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald.

Nazir verdronk op 25 juni 2015 in de Surinamerivier in Paramaribo. Zij zou die avond door de verdachte dronken zijn gevoerd, waarna zij van een muurtje in het water is gerold en verdronken. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte bewust aangestuurd op het voorval en handelde uit geldelijk gewin.

De vrouw sloot anderhalve maand voor het voorval een overlijdensrisicoverzekering van drie ton af, plus een uitvaartverzekering ter waarde van 10-duizend euro. De verdachte zette haar onder druk om zichzelf als begunstigde te laten aanwijzen. Een maand na haar dood heeft hij geprobeerd de bedragen bij de verzekering te innen.

Zijn advocaat vroeg om vrijlating uit de voorlopige hechtenis, waarin de Almeerder sinds mei zit. Hij zou graag zijn kinderen weer zien. De rechtbank wees dat verzoek af. Het duurt nog zeker tot eind augustus voor deze zaak verder gaat.