Senioren trappen in babbeltruc gewetenloze criminelen

Foto: eigen archief

Iedere keer zijn er nieuwe babbeltruc in Nederland. De roof op bijna 100-jarige vrouw , ergens in ons land, was intens laag. Let op elkaar en zeker op de ouderen. Dit mag in Almere niet gebeuren!!!

Een 99-jarige vrouw is begin deze week het slachtoffer geworden van een babbeltruc in haar woning.

Rond 15.10 uur wordt er bij de vrouw aangebeld en staat er voor de bewoonster een onbekende dame voor de deur. De vrouw vertelt het slachtoffer dat zij vaker op bezoek komt bij mensen die het moeilijk hebben. Omdat de bewoonster het niet makkelijk heeft, besluit zij de onbekende dame binnen te laten. Op een gegeven moment staat de vrouw achter de bewoonster en hoort de bewoonster een klik. Het slachtoffer kan op dat moment de klik niet thuis brengen. Een paar minuten later geeft de vrouw aan dat zij plotseling weg moet en verlaat hierop de woning. Nadat de vrouw is vertrokken, komt de vrouw erachter dat haar armband van haar pols is verdwenen. Waarschijnlijk is dit de klik van het slot geweest die de bewoonster even daardoor niet heeft kunnen plaatsen.
Op maandag is de politie gestart met de campagne ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’ om het aantal slachtoffers van babbeltrucs terug te brengen. Met de campagne wil de politie ouderen en hun omgeving attenderen op de kwetsbare positie van de ouderen en hen leren te voorkomen slachtoffer te worden van een babbeltruc. Bij babbeltrucs zijn in de meeste gevallen ouderen het doelwit. Het vertrouwen van de slachtoffers wordt geschaad en dat heeft veel impact. Reden genoeg om in actie te komen.