Mars tegen Armoede

Foto: Lange Mars

Er is vandaag een grote demonstratie in Den Haag tegen armoede in ons land. Er wordt ook een grote ploeg uit Almere verwacht. De demonstratie begint om 12 uur en de locatie is Lange Vijverberg. Rond 16.30 is de strijdbare bijeenkomst voorbij

Joop Lamers een van de organisatoren
Armoede de lange mars naar Den Haag is bedoelt om te laten horen aan de tweede kamer dat wij het er niet mee eens zijn zoals het nu gaat in ons land. Wat houd dit dan in: We gaan op 6 september naar Den Haag toe om onze onvrede te laten horen. Dat er steeds meer gezinnen leven en kinderen op groeien in armoede in Nederland. Die kinderen kunnen niet eens een boterhammetje mee nemen naar school.
Onze oudere en zorg behoevende steeds meer aan de kant worden gezet en zo dus ook vergeten worden. Vele mensen hier zo hard tegen moeten vechten om de zorg te krijgen die men nodig heeft en ook verdient.
Wij gaan er dan ook voor dat dit door de tweede kamer serieus genomen gaat worden en wij als volk zijnde de handen in slaan om ons te laten horen op 6 september a.s. om 12:00 op de lange poten tegen over het binnen hof. We hopen dan ook aan te kunnen bellen bij de leden van de tweede kamer. In de hoop dat wij het gesprek aan kunnen gaan met de tweede kamer dat het roer om moet in Nederland.
Kort door de bocht gezegd zijn wij het zat dat er niet meer naar het volk gekeken word en er daar in dat er dingen veranderd moeten gaan worden die ten goede komen van Nederland en het volk wat amper nog hun hoofd boven water kunnen houden.
De zorg kosten die de pan uit rijzen, de oudere zorg die steeds verder achter uit gaat, de banen die steeds meer weg worden gegeven aan de goedkopere arbeider, wij gaan er dan ook voor dat er een zorg fonds gaat komen. Het eigen risico moet gaan verdwijnen en de oudere zorg flink verbeterd moet worden en het af gelopen moet gaan zijn met de groei van armoede in Nederland en ieder zich weer kan redden in de basis voorzieningen.
Nederland weer op kan gaan bloeien als het welvarende land dat we ooit waren en onze zorg staat weer terug krijgen.
De verwachte opkomst van deze mars is dan ook groots. We verwachten meer dan 150.000 mensen die aan dez mars mee zullen doen. We hopen dan ook een mooi resultaat te krijgen na aanleiding van het gesprek met de staats lieden van Nederland. Wij als stichting boodschappenbank zetten ons hier dan ook heel hard voor in zodat wij als volk samen blijven knokken voor een beter leefbaar Nederland.´

Martha van Wijngaarden uit Almere Haven gaat samen met haar buurvrouw ook naar de demonstratie. ,Het steekt mij enorm dat er zoveel armoede is in ons land. De meeste mensen durven er niet over te praten want het is een taboe. Ik ken zoveel mensen die niet meer naar de tandarts gaan omdat de tarieven te hoog zijn. En vanuit politiek Den Haag zie je weinig goede wil om de miljoenen armen in ons land te helpen. En daarom loop ik vandaag mee.´