Hypotheek met 4 personen oplossing Almere

Foto: Lex Wonen

Zoek jij in de regio Almere een woning?  Er is goed nieuws. Jullie kunnen met 4 personen in één hypotheek zodat je toch een huis kan kopen in Almere.

Huis kopen samen met ouders

Je kan via Lexwonen een huis kopen met ouders, met maximaal 4 aanvragers in 1 hypotheek. Koop je met 3 of 4 personen dan is er veel meer inkomen en meer eigen geld. Het is dan ook makkelijker om hoger te bieden. Vraag altijd vooraf aan de gemeente of dat je met 4 personen in dat huis mag wonen. Niet alle gemeentes stemmen hier mee in.

Hypotheek met ouders en de voorwaarden

Kopen ouders en eigen kind een huis in Almere dan dient iedereen ook ingeschreven te staan op dat adres. Hypotheek met je ouders betekend ook dat iedereen onder één dak moet wonen. Het kan dus niet zo zijn dat ouders hun kind alleen financieel steunen. Het huis verlaten kan niet zo maar. De hypotheek moet dan passen op de overige personen. Lukt dat niet dan moet het huis verkocht worden. Meestal wordt het huis na een jaar of 12 verkocht. Iedereen heeft recht op een stuk overwaarde.

Overwaarde inbrengen door ouders

Vaak gaan ouders hun overwaarde gedeeltelijk inbrengen. Het inbrengen van overwaarde of eigen geld dien je vooraf kenbaar te maken bij de notaris. Dit is belangrijk voor als de woning ooit weer verkocht wordt. Bij verkoop krijgt iedereen eerst zijn eigen inbreng terug zodat daarna de zuivere overwaarde bekend is. Koop je samen met familie een woning? Ga dan altijd vooraf naar de notaris on zaken te bespreken.

Huis kopen met vrienden

Ook een huis kopen met 4 vrienden gebeurd steeds vaker. In principe maakt het niet uit met wie u samen een huis koopt. Wel is het belangrijk dat je vooraf  goede afspraken maakt over:

  1. Hoe lang is de intentie om daar samen te wonen
  2. Wat gebeurd er bij overlijden, W.W. of arbeidsongeschiktheid
  3. Taakverdeling en onderhoud in en rondom de woning

Met 4 vrienden een huis kopen betekend ook dat je zeker moet zijn met afstanden naar je werk. Jongeren die van baan veranderen moeten meestal verder reizen. Maak diverse scenario’s want het huis mag je niet zo maar verlaten.

4 broers kopen samen in Almere

In de muziekwijk van Almere kochten 4 broers samen een huis in 2021. Omdat de broers individueel nog geen € 250.000,- konden lenen was samen kopen een goed idee. De gebroeders konden met 4 personen € 1.100.000,- aan hypotheek krijgen. Dit was de oplossing om te kunnen kopen. In het hogere segment is wat minder concurrentie dan bij woningen tot € 600.000,-. Dat betekend dat je niet echt veel hoeft te overbieden. Kijk je in Almere naar huizen tot € 500.000? Ongeveer 20% hoger bieden dan de vraagprijs en dan zonder ontbindende voorwaarden.

Maximale hypotheek en je bod

Heb jij je maximale hypotheek met 4 personen laten berekenen via lexwonen.nl? Let nu goed op. Is de waarde van de woning lager dan jullie maximale hypotheek op inkomen dan is het laagste bedrag je maximale hypotheek. Dit is belangrijk omdat je alles boven je maximale hypotheek met eigen geld moet betalen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Lex Wonen