Fc Almere blijft goed meedoen

In Baarn heeft FC Almere de goede reeks van de laatste weken niet helemaal voort kunnen zetten.

De ploeg van Sandor Augustijn had de eerste helft tegen TOV wel het beste van het spel maar na negentig minuten gaf het scorebord de stand van 3-3 aan.

Vanaf het begin twee ploegen die alles in het werk stelde om snel bij de goal van de tegenstander wilde komen. Almere was daar wat fanatieker in en legde de wil dan ook aan TOV op. Nadat de gasten herhaaldelijk voor het doel van de thuisclub te vinden waren was het TOV dat een mooie kans om zeep hielp, een schot van Maurice van der Wilt ging maar net naast het Almeerse doel. Almere was in de 10e minuut trefzekerder, een mooie combinatie tussen van Peter van Dongen en Jeffry Coersen die Mitchel Rood bereikte en die TOV-doelman Joffreij de Beer geen enkele kans gaf. 0-1. Niet veel later vond scheidsrechter Nefkens het nodig om de grensrechter van de thuisclub weg te sturen na herhaaldelijk commentaar op de leiding. Almere profiteerde enigszins hiervan en werd sterker. In de 27e minuut was het dan ook raak toen Peter van Dongen in de draai de 0-2 fraai inschoot voor Almere. TOV kwam overgens uitstekend terug en moest Almere keeper Gijs Roelofsen herhaaldelijk zijn klasse tonen. In de 40e minuut had hij echter geen verweer op de inzet van TOVer Sander Lambrechts die profiteerde van een dekkingsfout. 1-2.

Na de rust twee gelijkwaardige ploegen maar in de 48e minuut was Tjeerd Hofs van Almere ongelukkig met een actie en kon met rood vertrekken, wat misschien wel wat te zwaar was gestraft. Almere coach Augustijn moest hierdoor z’n team aanpassen en dat kwam TOV wel goed uit maar diverse kansen wist de thuisclub in deze fase niet te benutten. Dat lukte in de 63e minuut wel toen Maurice van der Wilt TOV op gelijke hoogte bracht met een droge knal. 2-2. Niet veel later had Peter van Dongen van Almere het antwoord al weer klaar door een voorzet van Barry Smit beheerst af te ronden 2-3. Van Dongen, `Ik kreeg de bal precies op tijd van Barry en aarzelde niet`. Almere kreeg het nu zwaar met veel druk van TOV dat alsnog de gelijkmaker wist te produceren middels Sander Lambrechts. Beide ploegen hadden nog mogelijkheden genoeg maar kwamen niet meer tot scoren en eindigde dit aantrekkelijk duel in 3-3. Almere-coach Sandor Augustijn “ Ik vond wel dat mijn ploeg de eerste helft beter was en meer afstand had moeten nemen gezien de mogelijkheden, toen wij na de rust met tien man kwamen te staan en diverse blessures zich nog eens aandiende liep de wedstrijd heel anders maar 3-3 kan ik gezien de tweede helft wel vrede mee hebben, we blijven nog steeds lekker meedoen aldus Augustijn die met de ploeg uit Haven uitstekend presteert na een moeilijke competitie voorbereiding.