Almeerse app in de spotlights bij SBS6 ‘Green Make Over’

Foto: Pixabay

De Almeerse vervoersapp Gaiyo krijgt zondag een hoofdrol in het televisieprogramma ‘Green Make Over’ bij SBS6. De app is gemaakt door het Almeerse bedrijf Innovactory. In het programma gebruiken drie gezinnen de app. De app helpt je te kiezen tussen verschillende mogelijkheden om van deur tot deur te reizen en geeft je informatie over alle vervoersmiddelen.

Geen auto

Te zien is hoe 3 gezinnen, uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, die erg verknocht zijn aan hun eigen auto de uitdaging aangaan om deze wekenlang te laten staan.  Gedurende deze periode leveren ze hun autosleutels in en krijgen ze toegang tot de app.  In de app kunnen ze alles regelen op het vlak van hun vervoer (van planning, reserveren, reizen tot afrekenen).

Green Make Over

Het tv-programma Green Make Over komt uit de koker van documentaire- en programmamaker Gwen Jansen die zelf al 20 jaar in Leidsche Rijn woont. “Er komen steeds meer bewoners bij in Leidsche Rijn en om in de spits het stadsdeel uit te komen is vanwege de vele auto’s op de weg soms ronduit lastig. Zeker toen thuiswerken nog niet de norm was voor de Corona-tijd. Er lijken ook veel auto’s voor de deur te staan bij mensen die ze helemaal niet vaak gebruiken. Het leek me daarom goed om via mijn eigen landelijke tv-serie aandacht aan dit onderwerp te besteden in mijn eigen wijk. In hoeverre zijn mensen in het steeds groter groeiende Leidsche Rijn bereid om voor andere vormen van mobiliteit te kiezen dan dat ze nu standaard doen.”

Het programma is zondag om 16:00 uur te bekijken op SBS 6. Herhalingen van de aflevering zijn te zien op SBS6 op 22 december 08.25 uur en 26 december om 11.25 uur.