Zangeres Truda over Glamour bestaan

Is het leven van een succesvol zangeres echt zo leuk, of zijn er ook minpunten. Truda van der Kooij komt met een treffende onthulling hoe het echt is. “Truda! We willen wel eens weten hoe een glamourdag in jouw leven er uit ziet, zo voor, tijdens en na een optreden!” Dit wordt mij zo vaak gevraagd!.

Ik begin ‘s ochtends met 3 bakken koffie. Ja, 3! Mijn stembanden draaien op miraculeuze wijze op koffie!
Daarna richting mijn kledingkast om daar een over de top glitteroutfit uit te trekken waar Gerard Joling jaloers op zou zijn.
Dan volgas door naar mijn kapper en visagiste voor de renovatiewerkzaamheden (want ik moet het droombeeld wel een beetje levend houden natuurlijk!)
Eenmaal thuisgekomen nog even mijn nummers doornemen. Mezelf in de glitters hijsen, muziekbanden inpakken en de auto in richting het “glamourous” optreden van deze avond.

Eenmaal aangekomen na een wereldreis van 2,5 uur komen we binnen in een buurtcafe met een inrichting die Nel Veerkamp gedaan had kunnen hebben. Van de rookgeur klappen mijn longen spontaan demonstratief dicht! De gasten hebben zich qua kleding allemaal aangepast aan het interieur.
Eenmaal bezig mijn moderne top 40 repertoire te zingen hoor ik achteruit het cafĂ© “Hey! Blonde dollie! Zing je ook Marianne Weber?”
Ik: “Maar natuurlijk, ik haal der even uit de mottenballen. Momentje” (zucht).
Zo op het einde van de avond – na veel Marianne, Sieneke en Corry Konings – ben ik blij dat ik weer in de auto zit naar huis.
Totdat op de snelweg een hard geluid klinkt. BAM!! Een klapband!

Het is half 4, temperatuur -3,2,5 uur van huis.Daar sta je dan achter de vangrail in je panty te bevriezen van de kou.
Wat doen we nu? Nou, we bellen gewoon mijn geluidsman,die heeft na een lange werknacht vast zin in de kou een band te wisselen . . . . . .
Ondertussen zoek ik in de kofferbak de gevarendriehoek. En wat vind ik daar? Onze redding! Nee, niet de driehoek! Maar een verdwaalde fles rode wijn!
Dus wachtend op de redder in nood staan we zuipend achter de vangrail. Gewoon uit de fles bij gebrek aan wijnglazen. Hoe glamourous wil je het hebben???
De geluidsman arriveert. Gelukkig lukt het hem de band te wisselen. Na ruim 2 uur wachten achter de vangrail kunnen we -aangeschoten – eindelijk richting huis! Om zo om 7 uur eindelijk in bed te rollen.
Ergens in de ochtend word ik wakker met jeuk en rode plekken op mijn benen. Wat blijkt? Achter de vangrail stonden planten die een allergische reactie veroorzaken op mijn huid! Pff
Zanger of zangeres. Een glamourbestaan?? Niet altijd! Maar saai is het nooit!