Je wordt een handicap aangemeten

Foto: Wij staan op

Dwarslaesie, doof, slechtziend, bedenk het maar, een handicap heb je of het kan je zomaar overkomen. Onze maatschappij is nog niet helemaal toegerust op mensen met een beperking. Tijd om te ontdekken wat wel en wat nog niet toegankelijk is in het centrum van Almere.

Horeca, drogist of onderwijsinstellingen zijn voor twintig procent van de mensen moeilijker of helemaal niet toegankelijk. Je komt niet naar binnen door een trap of drempel, de informatie is niet goed leesbaar, de akoestiek is belabberd of je kan niet naar het toilet.

Kom het ervaren
Op woensdag 4 oktober wordt tussen twee en vijf in het Almeerse cafeop2 bezoekers van ‘De week van de toegankelijkheid’ een handicap aangemeten. U kunt met een begeleider op stap om zo te merken hoe de wereld vanuit het perspectief van iemand met een beperking is. Organisaties als Wij Staan Op!, Soga, Disability Studies Nederland, Abri, ‘Werken met je hart’ en anderen zijn aanwezig in het café om geïnteresseerden te woord te staan.

Ontoegankelijkheid moet toch niet meer kunnen in onze stad. Samen kunnen we een toegankelijke wereld creëren, slimme oplossingen voor die drempels bedenken, want zo moeilijk is dat vaak niet. Voor meer informatie over De Week Van De Toegankelijkheid: www.weekvandetoegankelijkheid.nl