De Wilde Stad speelt in De Nieuwe Bibliotheek

Foto: de Nieuwe Wereld

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een natuurfilm opgenomen in Amsterdam!

Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur.

Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop.

De film wordt vertoond in samenwerking met Stad en Natuur.
Regie: Mark Verkerk, Nederland, 2017, 85 min.

13 juni 2018, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal
Kosten: Leden € 7,50 | niet-leden € 9,- | t/m 17 jaar € 6,-
Kaarten: verkrijgbaar bij de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of direct via iDeal.
De film is voor alle leeftijden