Uniek : Bezoek zeven land Art Projecten in een dag

Foto: Landart

Bezoek alle zeven Flevolandse landschapskunstwerken op één dag en leer alles over de monumentale kunststroming Land Art, de unieke collectie van Flevoland en over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze polder. Deze verborgen schatten van Flevoland vormen samen een unieke situatie: nergens in de wereld ligt zo’n hoge concentratie landschapskunstwerken zo dicht bij elkaar. Ze zijn van internationaal gerenommeerde kunstenaars: Robert Morris, Richard Serra, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley, Daniel Libeskind en Paul de Kort. Zondag 27 mei start het Land Art Tour-seizoen van 2018. Daarna vindt de dagtocht nog elke laatste zondag van de maand in juni t/m september plaats. Kijk voor meer informatie over kaartverkoop en de speciale groepskorting op de website van het KAF.

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. In de Verenigde Staten was deze stroming in de jaren zeventig populair en waaide via tentoonstellingen als Sonsbeek Buiten de Perken (1971) in Arnhem over naar Nederland. Het resultaat is een collectie van zeven landschapskunstwerken van internationale kunstenaars. En een situatie die uniek is in de wereld: zeven landschapskunstwerken die je in één dag kunt bezoeken.

LAND ART TOURS
Stichting Land Art Flevoland organiseert ook in 2018 weer elke laatste zondag van de maand in mei t/m september dagtochten naar de Land Art: 27 mei, 24 juni, 29 juli, 26 augustus en 30 september. We bezoeken de werken Polderland Garden of Love and Fire (1997) van Daniel Libeskind, Exposure (2010) van Antony Gormley, Observatorium (1977) van Robert Morris, PIER+HORIZON (2016) van Paul de Kort, Aardzee (1982) van Piet Slegers, Sea Level (1996) van Richard Serra en De Groene Kathedraal (1996) van Marinus Boezem. Ondertussen vertelt de gids alles over het ontstaan van de kunststroming Land Art, hoe deze vorm in de jaren zeventig vanuit de Verenigde Staten overwaaide naar Nederland, waarom deze monumentale werken juist in Flevoland zijn gerealiseerd, en waarom de werken en de gehele collectie uniek zijn in de wereld. De Flevolandse Land Art is daarnaast verweven met de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, waardoor ook de realisatie van de polder aan bod komt tijdens de tour.

De tour vertrekt om 10.00 uur vanaf Kunstlinie Almere Flevoland in Almere, en eindigt daar weer rond 18.00 uur. De kosten van deze dagtocht bedragen € 49,50 (incl. koffie en lunch), kaarten zijn verkrijgbaar via het kaartverkoopsysteem van KAF: www.kaf.nl of 036 84 55 555.

Groepskorting:
Groepen van 10 bezoekers of meer krijgen korting op de prijs voor de dagtocht en krijgen 2 toegangskaarten voor de prijs van 1. Wilt u gebruik maken van deze korting? Neem dan telefonisch contact op met de ticketshop van KAF via 036 84 55 555. Voorwaarde is dat u alle namen van de groep tegelijk doorgeeft aan de medewerker van KAF.

Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid een of meerdere Land Art werken bezoeken. Op de website www.landartflevoland.nl vindt u een kaart en een routebeschrijving. Land Art Flevoland verzorgt ook tours op maat, neem hiervoor contact op via [email protected] Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Land Art Flevoland? Meld u aan voor onze nieuwsbrief via [email protected] of volg ons via Facebook en Instagram @landartflevoland.

Foto: Marinus Boezem, De Groene Kathedraal © Vincent Wigbels