Truda van der Kooij: ‘Het is tijd voor lente’

Foto: truda van der kooij lente

Truda van der Kooij is als zangeres een rijzende ster. Extra bijzonder is dat ze ook als columniste bijzonder populair aan het worden is. Deze keer heeft ze het over een onderwerp dat iedereen bezig houdt: De komende lente

Het nieuwe jaar is alweer een maand oud.. Veel mensen vallen vanuit hun euforische “ik ga het helemaal maken” decemberstemming opeens keihard in een diep, zwart “dit gaat nooit meer goed komen” depressief gat..
De goede voornemens die je had gemaakt staan voor 90% alweer bij het grofvuil.. Hoppa! Weg ermee.
Zo positief als je hersenen dachten aan het eind van de decembermaand, zo vlot zijn die fuckers nu rechtsaf geslagen het pad van de verdoemenis denkende hersenspinsels op!
Wat een onzin eigenlijk. Waarom zal je aan het begin van een nieuw jaar opeens als een gek gaan rennen en vliegen in een “populaire” sportschool vol met allemaal al even “populaire” spierkwekende types?
Beginnen aan een killercrash dieet waar je in december aan gewend geraakte lichaam spontaan een “dikke vette” vastloper inclusief honger paniekgillende aanvallen van krijgt.
En alle nepvrienden die je zal dumpen houdt je toch maar aan omdat je anders misschien toch wel erg eenzaam en alleen door het leven gaat.
Herkenbaar? Vast wel!
Uit onderzoek is gebleken dat in januari 65% van alle mensen klaar zijn met de donkere korte en koude dagen.
De overige 35% leeft al jaren onder een donkere koude steen, dus die merken het verschil denk ik niet..
Conclusie van dit verhaal: het is tijd voor de lente!! De zon! Groene blaadjes aan de bomen en heerlijke langere dagen waar we onder een dekentje op het terras een goed rood wijntje kunnen drinken. Om vanaf daar te besluiten te gaan sporten en crashen. Niet omdat het januari is en het moet als goed voornemen, maar voor jezelf omdat je er zin in hebt!
Ikzelf doe niet meer aan voornemens, ik heb ze jaren geleden allemaal ritueel in de fik gestoken met mijn laatste Louis Vuitton tas.
Ik probeer elke dag het beste uit het leven te halen. Elke dag en maand van het jaar zijn voor mij even belangrijk om vol in het leven te kunnen staan met mooie plannen en interessante situaties, ontmoetingen, liefde en vriendschappen.
Laten we met zijn allen de “goede voornemens” in de ban doen en elke dag leven en genieten alsof het je laatste is.